15:00

Hägersten SK Gul

Referat: Vasalunds IF U s - Hägersten SK Gul

Dagens match mot Vasalund hade alla förutsättningar som man kan önska. Varmt och skönt, det var även en match innan vi (laget) skall gå och se Sverige spöa danskarna.
Vi pratade om hur viktigt det är med fokus på uppvärminingen så att vi kan börja matcherna bättre än föregående matcher. Vi ledare fick som vi önskade, uppvärmningen var bra och vi fick även se en fantastisk start på matchen. Vi pressar tillbaka Vasalund, spelet var på deras planhalva första 10 minuterna. Under den tiden så hinner Isak och Oliver göra både 1 och 2-0. Spelet var klanderfritt från målvakt till anfallare första 10 minuterna. Oliver kommer förbi och serverar både Lewi och River öppna läge som dem tyvärr inte får på mål.
När vi får vattenpaus så blir det som om vi trodde att allt var redan löst, kompisen kommer fixa det. Ansvaret släpptes till någon annan. Vasalund skjuter ett skott utanför och domaren ger dem en hörna, felaktigt men det kan hända vem som helst. Alla gör fel. På den hörnan har vi en kille på första stolpen som duckar för att inte nicka bollen, målvakten står lite fel och vips så är det självmål och 1-2. Av bara farten så slutar vi inte göra misstag, En back i vårt lag väljer att dribbla som siste man, tappar bollen och vipps är det friläge. Målvakten räddar första men på returen så gör Vasalund 2-2. Sådan här har kostat oss mål tidigare matcher också och nu måste vi börja lära oss att det inte är bra alternativ. Halvleken avslutas lite av att vi ledare försöker ge snabb feedback och försöker få dem på banan igen. Vi ändrar lite på positionerna, byter även målvakt i halvtid.
Andra halvlek jagar vi ledningen, vi spelar bra. Vänder kant, utmanar på kanterna och slår bra inlägg. Mer kan man inte begära. Vi saknar flyt vid avslut, blandannat vid en hörna som Wille träffar klockrent i ribban.
Vasalund då, dem kontrar då vi ibland slarvar. Inte så ofta, men dem gångerna blir det farligt. Vid en kontrig får dem en frispark vid mittplan. Vi går lågsamt bort från bollen, ingen ställer sig framför för att se till att dem får skjuta fritt. Och vipps. så skjuter deras spelare direkt i mål. Pasivitet måste vi få bort. från 2-0 till 2-3 och under den tiden pressade vi nästan hela tiden. Vi fortsatte och jag lovade grabbarna om dem fokuserar så kommer vi få lägen. Sagt och gjort så får vi inkasst där Oliver kastar till River som kommer fri och sätter den bredvid målvakten-. 3-3 var ett faktum. Vi fortsätter skapa lägen, hörnor och skott. Frågan var när vi skulle göra 4-3. Och svaret blev när Ruben kommer fri på höger sidan och osjälviskt spelar in den till Rio som behöver bara rulla in den. Mycket bra mål av oss. Då ska vi inte göra något annat än fortsätta och göra 5-3 tänkte vi. Bra uppspel till vår forward, som bör använda 2 tillslag och spela till rättvänd mittfältare. Han tänker rätt och spelar den på ett, hårt och med lite sämre presition. Det resulterar med friläge för Vasalund. Och det ringer 4-4. Under dem sista minuterna pressar vi, men vi får inte in bollen tyvärr.
Vad ar vi med oss, jo att grabbara gav allt och började matchen mycket bra!